Please reload

Viimeisimmät postaukset

Lahden Ohjaamossa

April 29, 2016

Viime vuoden huhtikuun 29. päivä hankepäällikkö lähti selvittämään mistä Ohjaamo Lahdessa on kysymys.

 

Ohjaamo Lahti on käynnistänyt toimintansa tämän vuoden alkupuolella. Ohjaamo toimii avoimena yhteispalvelupisteenä kaikille alle 30-vuotiaille lahtelaisille nuorille.

 

 

Lahden Ohjaamon tilat olivat oikein mukavat ja viihtyisät. Ohjaamo Lahden hankevetäjä Katja Karevaara kertoi, että Ohjaamoa suunniteltaessa oli panostettu paljon palvelumuotoiluun.   - Henkilökunta luo tunnelman, Katja totesi ykskantaan.  Hyvään tunnelmaan oli panostettu ja se näkyi ja tuntui.

 

Hankkeessa työskentelevät hankepäällikkö ja hankekoordinaattori Pauliina Tuominen. Muut Ohjaamo Lahdessa työskentelevät tulevat sinne osana omaa työtään. Ohjaamon tiloissa toimii aikuissosiaalityö, työhönkuntoutuspalvelut, Hämeen TE-toimisto, Koulutuskeskus Salpaus, KELA ja laaja joukko muita yhteistyökumppaneita.

 

Lahdessa kannatetaan vahvaa kokeilukulttuuria, uusia ideoita toteutetaan  nopeasti. Yhtenä hyvänä käytänteenä ovat Vartissa töihin! -tilaisuudet. Kerran kuukaudessa Ohjaamon tiloissa pidettävissä tilaisuuksissa yritykset tarjoavat toimialakohtaisesti työpaikkoja ja työkokeilumahdollisuuksia. Työnantajia voi tulla tapamaan ihan muuten vaan, vaikkei työpaikkaa hakisikaan. Tapahtumissa kerrotaan myös millaisia uusia työllistymismahdollisuuksia tarjoavat esimerkiksi ns. kevytyrittäjyyden muodot.

 

 

- Ei riitä, että etsimme nuorille vain sisääntuloreittejä Ohjaamoon. Etsimme nuorille aktiivisesti myös ulosmenoreittejä Ohjaamosta, kertoivat Katja ja Pauliina. Esimerkiksi Lahden yrittäjät ry:n ja Lahden nuorisopalveluiden kehittämää käyttöönotettua matkalladuuniin.fi -palvelua markkinoidaan Ohjaamo Lahdessa aktiivisesti ja osallistutaan jatkokehitykseen.

 

Lahdessa on kaikesta ylimääräisestä hallinnoinnista pyritty pääsemään eroon nuoren hyväksi. Aika kertoo kuinka hyvin väki tehtävässä onnistuu.

 

Ohjaamo Lahdesta löytyi myös nelijalkainen työntekijä; punakorvakilpikonna Orbi. Tämä ihastuttava konna otti välittömästi kontaktia huoneeseen tulleeseen ihmiseen, jos hänelle vain alkoi juttelemaan. Orbin terraarion vierestä löytyi tuoli, joten huoneessa saattoi viettää pitkiäkin aikoja konnan kanssa juttelemassa.

 

 

 

 

Share on Facebook
Share on Twitter
Please reload

Seuraa meitä
Please reload

Etsi postauksia
  • Facebook Basic Square

© 2017 HOHTO-hanke 

  • Grey Facebook Icon
  • Grey Instagram Icon